Grundare. Nu säljare på NKLT.se

Lisa Eriksson

Lisa Eriksson grundade MÄKTA Creative 2017 i Sandviken. Hon var ansvarig för att driva företaget under 2018 inklusiva alla sociala medie kampanjer, se till att all webbdesign är av högsta kvalitet, SEO redo och synkroniserad med den digitala marknadsföringen.

Min förebild som entreprenör är Steve Jobs.

Lisa Erikssons bakgrund är främst inom marknadsföring, sociala medier och webbdesign. Efter att ha bott i Kalifornien i 14 år har hon fått mycket stark influens av marknadsförings tekniker som används i San Francisco. “Min förebild som entreprenör är Steve Jobs. Alla i San Francisco beundrade honom och det var verkligen landssorg när han dog.” 

Sociala Medier används flitigt i San Francisco's Tech Industri.

Det skiljer sej avsevärt hur man ser och använder sociala medier i Sverige och USA. Där brukar företagen alltid anställa en person som uteslutande jobbar med sociala medier. Så viktigt anses det vara att ha en pågående dialog med sina kunder, B2B liksom B2C.

Med en Master i Ljudproduktion ifrån Westminster Universitet i London, UK, har Lisa ett bredare perspektiv på marknadsföring. “Som musiker lärde jag mej tidigt att marknadsföra och sälja mina produkter. Detta är en vanlig väg in till marknadsföring har jag upptäckt.” 

Försäljningsmål ska bli verklighet.

Under min tid på Glowbl lyckades jag förhandla partnerskap med bland annat RocketSpace med 700 nya företagsanvändare inklusive företag som Mashable, Schneider Electric, Spotify och Razoo.

I San Francisco arbetade Lisa inom tech industrin. Det är som en slags "guld-rush" stad igen där just nu, och entreprenörer ifrån hela världen anländer med sina innovativa idéer för att försöka utveckla dessa genom nya start ups. Hon hade chansen att jobba för Beats Music, som senare blev uppköpta av Apple. Hon jobbade även för Retronyms, och Glowbl, där hon var ansvarig för företagets marknadsförings och sociala medie planer.

Jag tänker alltid på former och bilder först.

Allt jag har lärt mej under min tid i USA har jag tagit med mej hem, och mina erfarenheter hjälper mej sätta kunden i fokus och se till att deras försäljningsmål blir verklighet. Det visuella är grunden för allt arbete på nätet. En blid säger verkligen mer än tusen ord.

Lisa gick även kort på Konstfack i Stockholm, och hennes bakgrund som bildkonstnär är en stor hjälp i hennes grafiska process. “Jag tänker alltid på former och bilder först. Estetiken är det som driver oss människor. Detta har Instagram bevisat. Vilket verktyg jag använder spelar mindre roll för mej, det är kundens behov jag börjar med att utvärdera." Sen finns det en mängd fantastiska verktyg på marknaden som MÄKTA Creative använder. "Jag jobbar främst med WordPress, som anses vara industristandard med 60% av Svenska företag som väljer denna platform, men jag har nyligen även börjat jobba med WebFlow som har högre säkerhet och en mycket ren kod."

Tack vare ett nytt uppdrag går jag nu vidare mot nya äventyr.

Att driva eget har varit enormt givande. Jag har lärt mej så otroligt mycket och har även träffat en mängd nya inspirerande människor. Nu har jag sålt företaget för att kunna arbeta som säljare och projektledare för NKLT i Uppsala. www.nklt.se

Fler av oss